UEFA-folk trækker i land

16x9

Krav om at danske fodboldlandskam-pe på hjemmeba-ne skal spil-les 250 km fra Kø-benhavn bygger på mang-lende kendskab til geografi

Knap var blækket tørt på den pressemed­delelse fra UEFA, som i går bekendtgjo­rde en historisk hård straf mod dansk fodbold, før to helt centrale UEFA-folk trak godt og grundigt i land.

Joël Wollf, der er generalsekretær i Luxembourgs fodboldforbund, og et af tre medlemmer af disciplinærkomiteen, som afsagde dommen, erkendte i går af­tes overfor B.T., at et eller andet er gået galt. Kravet om at de næste hjem­mekampe skal spilles mindst 250 kilome­ter væk fra København, viser sig for­mentlig at bygge på en fæl misforståel­se.

"Min mening er da, at Danmark kan spille sine kampe indenfor landets grænser. Det skal bare være væk fra København," siger Joël Wollf.

Skulle sikre at kampen kom væk fra København
Udtalelsen kommer, efter at UEFAs disciplinærkomité i går uddelte sin straf til Danmark efter skandalekampen mod Sverige i Parken sidste lørdag. Det var her, at en tilskuer løb ind på banen og overfaldt dommer Fandel.

Med kravet om, at Danmarks kampe skal spilles 250 kilometer væk fra København, er der praktisk talt ingen egnede stadioner tilbage.

"De 250 kilometer skulle bare sikre, at det kom væk fra København," siger Joël Wollf og tilføjer:

"Min mening er, at de kampe skal kunne spilles i Danmark. Jeg har ikke set dommen på skrift, så jeg ved ikke, hvad der er skrevet.

Et andet af komitémedlemmerne, tyske Rainer Koch, blev lige så overrasket, da B.T. fangede ham i Frankfurt Lufthavn, og fortalte ham om den danske geografi.

"Danmark kan da bare spille i Aalborg. Er der ikke en løbebane deroppe," spørger Rainer Koch og siger videre:

"Nå, jeg kender jo ikke afstandene i Danmark, men det må i givet fald blive genstand for en diskussion," siger Rainer Koch.

DBU's kommunikationschef Lars Berendt, er overrasket over at høre meldingen fra komitémedlemmerne.

"Det der understreger blot, at vi har en særdeles god appelsag," lyder hans kommentar.