Mexicos præsident på besøg i Danmark

16x9

Vedvarende energi, miljø og globalise­ring er på dagsordnen, når statsminis­ter Anders Fogh Rasmussen får besøg af Mexicos præsident, Felipe Calderón. Calderóns besøg varer kun fra i aften til i morgen middag, men præsidenten når vidt omkring, og skal ud over statsministeren møde A.P. Møller-Mærsk og i audiens hos dronningen.

Præsidenten kommer lige fra G8-mødet i Heiligendamm, men allerede onsdag aften ankom de mexicanske ministre for energi og miljø. De har drøftet vedvarende energi med blandt andre miljøminister Connie Hedegaard (K).

Ud over miljø og energi er Mexico og Danmark fælles om en stor interesse for globaliseringen. Den mexicanske præsident kommer således herfra med viden om den særlige danske flexicurity-model, der sikrer fleksibel arbejdskraft og et socialt sikkerhedsnet.

Felipe Calderón tiltrådte i december 2006. Hans præsidentperiode løber til 2012. Som sin forgænger Vicente Fox tilhører han det borgerlige PAN-parti. Statsminister Anders Fogh Rasmussen besøgte Mexico i november 2003.