Døde drenge graves op på opdragelsesanstalt

16x9

En retsmedicinsk undersøgelse skal vise, hvad der skete med 49 drenge på amerikansk skolehjem

I USA begynder myndighederne i denne weekend at udgrave en begravelsesplads ved en nu lukket opdragelsesanstalt for unge kriminelle. Det skriver TV-stationen CNN på sin hjemmeside.

Man frygter, at mindst 49 drenge og unge mænd er døde og begravet i hemmelighed på den skandaleramte institution.

Den mere end 100 år gamle Dozier School har ligget i et skovområde i Florida i mere end 100 år, indtil anstalten blev lukket i 2011.

I årene op til lukningen trådte adskillige tidligere indsatte på anstalten frem og fortalte om, hvordan de i 40'erne, 50'erne og 60'erne oplevede seksuel mishandling, vold, drab og drenge, der pludseligt forsvandt fra skolen.

De tidligere elever blev kendt i USA som "The White House Boys", fordi Dozier School havde en særlig - hvid - bygning, som drengene blev ført hen til, når de skulle afstraffes.

Presset på myndighederne i Florida blev til sidst så massivt, at der blev indledt en undersøgelse. Frivillige fra University of South Florida gennemsøgte skolens område med radar, og fandt 19 lig begravet i skovområdet omkring skolen. Dertil kommer, at der er en gravplads på skolens område med 31 kors - men ingen detaljer om, hvem der ligger begravet der.

Floridas guvernør Rick Scott gav først i august tilladelse til, at retsmedicinere åbner gravene. DNA fra de begravede skal sammenlignes med DNA fra slægtninge, der mistede en søn eller bror på skolen. Dengang fik de blot at vide, at drengen var død af sygdom eller var flygtet fra Dozier School. Desuden vil eksperterne forsøge at finde ud af, hvad drengene er døde af, fortæller CNN.