Norsk voldtægtsoffer fængslet

16x9

En norsk kvinde er blevet idømt fængsel i et år og fire måneder, efter hun anmeldte en voldtægt i Dubai.

Det skriver VG.no.

For i stedet for at retsforfølge den formodede gerningsmand, har myndighederne i Dubai kendt kvinden skyldig i sex uden for ægteskabet.

- Jeg har fået den strengeste straf for sex uden for ægteskabet, den strengeste straf for at drikke alkohol, og så er jeg også blevet dømt for falsk vidneudsagn, fortæller kvinden selv til VG.

Avisen har også talt med en præst i den norske sømandskirke i Dubai, Gisle Meling, der forklarer, at dommen skyldes emiratstatens Sharia-lovgivning:

- Det er en forfærdelig situation for hende. Vi er meget overraskede og havde håbet, det ville gå anderledes. Men vi bor i et land, der har et retssystem, der er kommet til denne konklusion gennem sin Sharia-lovgivning, siger han.

Bedøvet og voldtaget
I 2008 måtte den australske kvinde Alicia Gali i fængsel for en lignende 'forbrydelse'. Dengang arbejde hun på et hotel i Dubai, hvor hun blev bedøvet og voldtaget af tre kolleger.

Da hun selv tog på hospitalet efter overfaldet, blev hun anholdt og idømt 11 måneders fængsel for sex uden for ægteskaber og en ekstra måned for at drikke alkohol.

Hun endte med at afsone otte måneder, før hun blev lukket ud og sendt tilbage til Autralien.