Kovending: SKAT undskylder trusler om låsesmed

Jannie Mikkelsen har fået en god besked: Hun skal alligevel ikke hoste op med 720.000 i morgen

Jannie Mikkelsen skulle egentlig gå den tunge vej til pantefogeden i morgen.

For SKAT havde meldt klart ud: Betal 720.000 senest i morgen, eller pantefogeden sender en låsesmed ud til din lejlighed.

Det fortalte hun i TV2 Nyhederne her til aften.

Men omkring klokken 17.30 ringede telefonen hjemme hos Jannie Mikkelsen i Virum.

Undskylder stor fejl
Det var en medarbejder fra Skattecenter Nærum.

- Han undskyldte mange gange og sagde, at der var sket en stor fejl. At jeg ikke skulle til pantefogeden og bare se bort fra sigtelsen, siger en tydeligt lettet Jannie Mikkelsen til tv2.dk

Hun havde ellers gruet for mødet hos pantefogeden, for hun har ikke de 720.000 kroner, som SKAT har krævet af hende.

- Ja, jeg blev helt befippet - det er som en ønskedrøm, siger hun.

Også Jannie Mikkelsen advokat, Michael Steffensen, er glad for, at hans klient ikke bliver smidt på porten i morgen. Alligevel er han ærgerlig over, at sagen skulle komme så vidt:

- Normalt plejer SKAT jo ikke at ringe kl. 17.30 for at undskylde. Så selvfølgelig har det betydet noget, at medierne går ind i sagen, siger han til tv2.dk.

Overvåget af SKAT
Han er rystet over, at SKAT tilsyneladende skal ryges ud for at indrømme en fejl:

- Der findes så mange af den her slags sager, og det er jo langtfra alle, der har ressourcerne eller mulighed for kæmpe imod, siger han.

Jannie Mikkelsen sag med SKAT startede, da de begyndte at overvåge hendes frisørsalon. Sidste år gav de hende et skattesmæk i millionsklassen for sort arbejde.

Efterfølgende blev Jannie Mikkelsen frifundet af en anden afdeling i SKAT. Nu ligger der en klagesag, som bliver afgjort senere på året.

Alligevel modtog hun et girokort fra pantefogeden med kontantkravet på 720.000 kroner - ellers kom låsesmeden forbi. Et krav som SKAT alså her til aften undskylder.

Skat ønsker ikke at kommentere sagen og henviser til deres tavshedspligt.