Berlusconi idømt syv års fængsel

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er i dag blevet kendt skyldig i at have købt sex af en mindreårig og have misbrugt sit embede.

Byretten i Milano har efter to år og mere end 50 retsmøder idømt ham syv års fængsel.

Berlusconi har fået seks års fængsel for magtmisbrug og et år for at have sex med en mindreårig prostitueret.

Berlusconi bliver samtidig forbudt adgang til offentlige embeder, hvilket betyder, at han nu må forlade parlamentet.

Silvio Berlusconi har nu mulighed for at anke afgørelsen ved to instanser, og der kan derfor gå år, før den endelige afgørelse falder.

Sagen med Karima el-Maroug, hvis kunstnernavn, 'Ruby Hjerteknuser', stammer tilbage fra 2010, hvor den dengang 17-årige dansepige skulle have deltaget i Berlusconis berygtede 'bunga-bunga'-sexfester i hans private villa uden for Milano.

Både den 76-årige levemand og den nu 20-årige dansepige har benægtet, at der skulle være blevet betalt for sex imellem dem, men Ruby har dog erkendt at have været gæst i villaen under sex-festerne.

Selvom Silvio Berlusconi generelt nyder stor opbakning i befolkningen og i sit parti, kan dagens dom få store konsekvenser for hans politiske fremtid:

- Bliver Berlusconi dømt ved den højeste instans, kan han miste sit omdømme så meget at han bliver erklæret uegnet til at bestride et offentlig embede - og det er altså farvel til italiensk politik, sagde Ulla Terkelsen til tv2.dk før dommen i Milano.

Berlusconi har forsøgt adskillige gange at få sagen afvist, med det er altså ikke lykkes ham.