14-årig i livsfarlig leg på togskinner

En 14-årig dreng har publiceret film på Facebook, hvor han legede en livsfarlig leg med tonstunge tog.

I går formiddags blev Midt- og Vestsjællands Politi kontaktet af DSB, som havde fået meldinger fra flere Facebook-brugere om et videoklip.

Her så man en ung mand, som gik på jernbanesporet og videofilmede et tog, der med høj hastighed kørte hen imod ham. Først i sidste øjeblik sprang han til side - mens han stadig filmede.

Lokomotivførere meldte om sådanne tilfælde både mandag og tirsdag i denne uge, og politiet lokaliserede jernbanestrækningen til at være i nærheden af Mørkøv.

- Ved søgning på Facebook og i diverse politi-registre fandt politiet frem til en 14-årig dreng fra Mørkøv, som blev kontaktet på bopælen, hvor moderen også var til stede, skriver politiet i døgnrapporten.

- Den 14-årige erkendte at være ophavsmand til både videofilmen og offentliggørelsen på Facebook.

Kunne være blevet suget ind under tog
I dag skal teenageren og hans mor skal møde på politistationen i Holbæk sammen med de sociale myndigheder - han skal afhøres om mulig overtrædelse af straffelovens paragraf om forstyrrelse af sikkerheden af jernbanedriften og overtrædelse af jernbaneloven ved at færdes på sporarealet.

Den 14-årige kan dog ikke sigtes, for han er under den kriminelle lavalder på 15 år.

Politiet vil fortælle drengen, at han er heldig med at være sluppet fra videooptagelserne med livet i behold.

- Videooptagelsen viste et forbikørende IC3-togsæt. Men havde toget været et dobbeltdækker-togsæt, ville aerodynamikken omkring toget ved kørsel med høj hastighed have bevirket, at drengen ville være blevet suget ind under toget, skriver politiet.

Politiet vil også fortælle den 14-årige om oplevelsen set fra lokomotivførerens synspunkt.

Videofilmen er blevet fjernet fra Facebook.