Naser Khader præsenterer nyt parti

16x9

Naser Khader, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg præsenterede ved et pressemøde på Christiansborg deres nye parti ved navnet Ny Alliance.

"En ny alliance - det er det, vi gerne vil skabe," sagde Khader.

Det nye parti tager udgangspunkt i socialliberalisme og socialkonservatisme. "Vi er trætte af kontraktpolitik - politik skal handle om visioner og drømme," sagde Khader. Partiet vil bygge på det der samler, i stedet for det der skiller, tilføjede han.

Partiet vil bryde med skattestoppet med den begrundelse, at der er behov for en skattereform, der sænker skatten på arbejde.

Det konservative medlem af Europaparlamentet, Gitte Seeberg, er blandt initiativtagerne til det nye parti.

"Det har været en svær beslutning at forlade det parti, jeg har været medlem af i mange år," sagde Gitte Seeberg.

"Samarbejdet med Dansk Folkeparti er blevet for meget," sagde hun.

"Vi siger ikke på forhånd, at vi vil arbejde sammen med den ene eller anden side. Vi vil forsøge at komme uden om den blokpolitik, der eksisterer i dag. Vi udelukker ikke nogen på forhånd, men jeg må sige åbent, at jeg ikke bryder mig om, at det er Jesper Langballe og Søren Krarup, der sætter dagsordenen i dansk politik," sagde Gitte Seeberg.

"Der er behov for en stram udlændingepolitik. Vi ønsker ikke at gå tilbage til tiden før 2001, men vi vil en anstændig udlændingepolitik," sagde hun.

Udsigten til, at Danmark styrer mod endnu en valgperiode med V, K og måske også DF i regering, er medvirkende til, at Anders Samuelsen forlader Det Radikale Venstre til fordel for det nye parti.

"Fløjenes indflydelse på dansk politik skal gøres mindre," sagde Anders Samuelsen.

Også for ham har det været en vanskelig beslutning at forlade sit parti.

"Vores nye parti tager de bedste værdier fra det socialkonservative og socialliberale. Der vil ikke være andre partier, der troværdigt kan samarbejde til begge sider i Folketinget. Det er det, som vi kan," sagde Anders Samuelsen