Overlæge: Ikke overraskende at kinesisk-baby overlever

En nyfødt dreng blev i weekenden fundet fastklemt i et afløbsrør på kun 10 centimeter i diameter i den kinesiske by Jinhua i Zhejiang-provinsen.

Drengen blev fundet, da beboere i bygningen hørte lyde og så en lille fod stikke op af toilettet. Videoen af 'mirakel-babyen' har gået jorden rundt, men der er måske ikke alligevel ikke tale om noget mirakel:

- Det er bestemt overraskende, at barnet har overlevet flere timer i et afløbsrør, men nyfødte børn tåler fatisk rigtigt meget, siger Klaus Børch, ledende overlæge på børneafdelingen på Hvidovre Hospital til tv2.dk.

Ikke vant til meget plads
I og med at drengen var nyfødt, har han ikke været vant til meget mere plads at bevæge sig på.

- Når et barn bliver født er livmoderhalsen ikke meget mere end ni centimeter, og derfor kan det godt lade sig gøre, at han har kunnet overleve på så lidt plads, siger Klaus Børch.

Han peger også på, at temperaturen i afløbsrøret har haft en betydning i forhold til drengens overlevelse.

- Hvis han har været afkølet, så har det også givet ham bedre chancer. Det er den samme mekanisme man ser ved drukneulykker - specielt hos børn. Hvis kroppen har været afkølet, så er iltbehovet mindre.

Drengen, som vejede 2,3 kilo, da han blev fundet, er nu i en stabil tilstand.

- Der er selvfølgelig den fare, at der kan opstå infektioner, efter han har ligget i et afløb. Men det kan man først se efter et par dage, siger Klaus Børch til tv2.dk.

Myndighederne i Jinhau leder nu efter drengens forældre.