Regeringen dropper aktivitetstimer

16x9

Undervisningsminister Christine Antorini (S) giver nu efter for presset fra de borgerlige i forhandlingerne om en ny skolereform og dropper aktivitetstimerne.

Det fremgår af et notat, som TV 2 er i besiddelse af.

Regeringen er for at få skred i forhandlingerne tirsdag aften gået med til, at "forslaget om aktivitetstimerne trækkes tilbage".

Nu skal hele skoledagen "betegnes som undervisning", hedder det i notatet, hvor ministeren dog understreger, at "motion og bevægelse samt tilbud om lektiehjælp", fortsat skal indgå i skolen.

- Regeringen har givet sig. Men de er samtidig kommet igennem med det, der var deres oprindelige synspunkt: At der skulle være nogle brud i skoledagen, der ikke kun var undervisning. Samtidig er oppositionen kommet igennem med, at det er lærerne, der sidder i førersædet i samtlige timer, siger TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen til tv2.dk.

Han vurderer samtidig, at en af de største knaster nu er ryddet af vejen.

- Det her var essentielt for at komme videre med forhandlingerne. Det her var det store ideologiske slagsmål mellem VKO og Antorini. Nu mangler man fortsat en række andre ting, afgangsprøve fra 9. klasse, samt en række andre ting, siger Peter Lautrup-Larsen.