Blev slugt af en flodhest - og overlevede

16x9

Guiden Paul Templer mistede armen under et møde med en aggressiv flodhest

Det må være de færreste, der kan berette om, hvordan det er at blive slugt af en flodhest.

Men det er ikke desto mindre det, den 44- årige Paul Templer kan. Det skriver britiske The Guardian.

Som 27-årig var Templer guide i Zimbabwe og levede af at tage turister med på kajakture på Zambezi­floden. En særdeles territorial flodhest havde flere gange stukket næsen frem under Templers ture på floden, men en dag gik det store dyr til angreb.

Paul Templer og nogle andre guides under uddannelse havde taget en flok turister med ud i kajak, og turen var næsten slut, da Templer pludselig ser en af sine kollegaer blive kastet gennem luften.

Stod til livet i flodheste-gab
Templer padlede over for at hjælpe ham, da alt pludselig blev sort:

- Jeg var fanget i et eller andet slimet. Der var en frygtelig, svovlholdig lugt, ligesom rådne æg, og et enormt pres mod mit bryst. Mine arme var fanget, men jeg fik den ene hånd fri og kørte min håndflade hen ad de ruhårede børster på en flodheste-snude. Det var først da, at jeg indså, at jeg var under vandet; fanget op til taljen i munden på en flodhest, beretter Paul Templer i Guardian.

Det lykkedes Templer at komme fri, da flodhesten nogle sekunder åbner gabet. Men han nåede ikke langt, før den angreb igen:

- Den gik simpelthen bersærk. Den kastede mig op i luften, greb mig igen og rystede mig som en hund med en dukke, forklarer Templer.

Ved hjælp af sine kollegaer lykkedes det den unge guide at komme ind på land. Men hans venstre arm var knust, og flodhesten havde efterladt omkring 40 dybe sår over hele hans krop.

Heldigvis var der et lægeteam i nærheden, der kunne holde ham i live, indtil han ankom til et hospital, hvor han blev opereret.

Kollega fundet dræbt dage senere
Det lykkedes kirugerne at redde hans liv, men ikke hans venstre arm, som flodhesten havde tygget helt i stykker.

Den kollega, som Templer forsøgte at hjælpe, overlevede ikke mødes med det vrede dyr, og hans lig blev fundet længere nede ad floden nogle dage senere.

Det voldsomme møde afskrækkede dog ikke Paul Templer fra at guide turister rundt Zambezi­floden - heller ikke, da flodhesten to år efter ulykken dukkede op i vandet ved siden af Temples kajak:

- Den dykkede ned i vandet igen og var aldrig set igen. Men jeg sværger ved mit liv, at det var den samme flodhest - fast besluttet på at få det sidste ord, siger Paul Templer.