Mary og Frederik til kongeligt stjernetræf

16x9
HONG KONG­DENMARK­ROYALS, Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary Foto:

Når Hollands dronning Beatrix i morgen overlader tronen til sin søn, Willem-Alexander, så vil kongelige stjerner fra flere lande være med til at fejre begivenheden.

Særligt den yngre generation er repræsenteret, når tronskiftet finder sted i Nieuwe Kerk i Amsterdam.

Fra Danmark er kronprins Frederik og kronprinsesse Mary blandt gæsterne. De rejser mod Holland allerede mandag for at deltage i den royale galla-middag, som dronning Beatrix har inviteret til i Rijksmuseet i Amsterdam.

Mary og Frederik får blandt andet selskab af den svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel og den norske kronprins Haakon og Mette-Marit.

Også Spanien er repræsenteret med deres kronprinspar, kronprins Felipe og kronprinsesse Letizia. Det samme gør sig gældende for Belgien, hvor kronprinsparret Philip og Mathilde er blandt gæsterne.

Dronning Beatrix har siddet på den hollandske trone siden 1980.

I januar i år meddelte den 75-årige dronning, at hun abdicerer og overlader tronen til sin 45-årige søn, prins Willem-Alexander.

Willem-Alexander - som Danmarks dronning Margrethe i øvrigt har stået fadder til, da han blev døbt i 1967 - overtager tronen den 30. april.

De seneste år har Hollands kommende konge gennemgået en bemærkelsesværdig forandring fra en fyr, der i offentligheden gik fra at være en ugleset drikfældig skørtejager, til at være en ansvarlig seriøs familiefar, som nu er respekteret af det hollandske folk.