Bådejer: Sådan opdagede jeg den bombemistænkte

16x9
båd i boston Foto:

Den bombemistænkte Dzhokhar Tsarnaev skjulte sig i timevis i en båd i en baghave i Watertown. Nu står ejeren af båden frem og fortæller, hvordan han opdagede den 19-årige formodede terrorist.

David Henneberry var besat af, at hans båd Slip Away II klarede sig gennem vinteren uden skader. Så da han opdagede, at to beskyttelsesplader var faldet af, gik han ned for at undersøge båden nærmere.

- Det var det første jeg gjorde, da udgangsforbuddet i Watertown blev ophævet. Det blæste en del, så jeg tænkte ikke videre over, at pladerne var faldet af. Det havde irriteret mig hele dagen, så jeg gik ned og satte dem på plads. Stroppen til presenningen var lidt løsere, end den plejede, men jeg tænkte, at det nok var vinden. Og så gik jeg ind igen, fortæller David Henneberry til CNN.

Han nåede dog kun lige inden for døren, før han fik på fornemmelsen, at noget var galt. Så han gik ud til båden igen.

- Jeg gik et par trin op af stigen og rullede presenningen af. Jeg forventede ikke at finde noget, men så opdagede jeg blodet på gulvet. En hel del blod. Jeg så en krop, der lå henne ved motoren. Jeg kunne ikke se hans ansigt og det er jeg glad for. Så skyndte jeg mig ned ad stigen og væk. I dag er jeg bare glad for, at jeg levende fra det hele," siger bådejeren.

David Henneberry er af flere medier blevet kaldt en helt og der er startet indsamlinger til en ny båd, men han har ikke tænkt sig at tage imod pengene.