Schall Holberg går mod partiet

16x9

Der er tale om diskrimination, når adopterede børn af enlige ikke kan få det særlige børnetilskud, som alle andre børn af enlige får. Det mener den tidligere socialminister Britta Schall Holberg (V), som dermed går imod sit partis holdning på området.

"De eneste, der ikke har været beret­tiget til dette særlige børnetilskud, har indtil nu været enlige adoptanters adoptivbørn. Det drejer sig pt. om ca. 400 børn og deres enlige forældre. Det er i den grad til at forstå, at de en­lige adoptanter synes, at det er helt urimeligt", siger hun.

Når adopterede børn ikke har fået de samme rettigheder som alle andre børn på det her område, hænger det ifølge Britta Schall Holberg sammen med, at mange politikere er modstandere af, at enlige overhovedet har fået lov til at adoptere, og det er åbenlyst urimeligt, mener hun.

SF, med socialordfører Pernille Vigsø Bagge i spidsen, har stillet forslag til at ændre loven, så adopterede børn bliver ligestillede med andre børn. Da Folketinget førstebehandlede forslaget den 23. marts, var der er et lille flertal imod forslaget, men nu håber hun på, at Britta Schall Holbergs udmelding vil få flere i den borgerlige blok til at tænke sig om en gang til.