Gidseltager er i 'bad standing' hos Bandidos

16x9

En 34-årig mand, der er sigtet for at tage en medfange som gidsel i Politigårdens Fængsel mandag, har en fortid i rockergruppen Bandidos.

Men ifølge TV2.dk's oplysninger blev han smidt ud af rockergruppen - og er i dag i såkaldt 'Bad standing'.

Den 34-årige mand tog ifølge politiet mandag en medfange som gidsel - ifølge egne forklaringer med gidslets accept, ifølge gidslets beskrivlse under trussel om tæsk.

Strenge forhold
- Du er låst inde 23 timer i døgnet, de bestemmer, hvornår du skal i bad, hvornår du skal i gården, hvornår du skal have fælleskab, hvem du skal have fælleskab med. Nogle gange skal man vente 30 minutter på at komme på toilettet, nogle gange tre kvarter, fortalte den 34-årige tirsdag i grundlovsforhør i dommervagten i København, efter at han havde erklæret sig uskyldig i kidnapning.

Han holder fast på, at det hele var en 'gimmick', og at gidslet medvirkede frivilligt.

Ifølge oplysninger til tv2.dk har gidseltageren været indsat på Politigårdens Fængsel i omkring 20 måneder - på trods af, at målet ifølge fængselsinspektør fra Københavns Fængsler, Peter Vesterheden, er, at ingen sidder på politigården i mere end tre måneder.

- Det er jo ikke sjovt at sidde i fængsel, og en af de opgaver, vi har, handler jo også om, at de indsatte ikke skal lide overlast fra de andre fanger, siger Peter Vesterheden, der heller ikke vil kommentere, om gidseltageren er blevet afvist af kriminalforsorgens exitprogram.

Frivilligt på politigården
Politigårdens Fængsel er et topsikret fængsel, der huser 25 såkaldt besværlige fanger.

Under grundlovforhøret kom det frem, at den sigtede gidseltager selv har skrevet under på at blive placeret i fængslet - fordi han ønskede at blive fjernet fra Statsfængslet i Vridsløselille, hvor han var placeret med tre fuldgyldige medlemmer af Bandidos.