Broklap baner vej for togtrafik

Et år efter at et finsk containerskib brasede ind i jernbanebroen over Limfjorden ved Aalborg, ser det nu ud til, at strækningen snart bliver genåbnet for almindelig togtrafik.

Banedanmark fortæller torsdag, at en ny broklap til broen bliver monteret i den kommende weekend, og herefter vil der gå cirka 14 dage, inden tog atter kan køre over broen.

- Vi planlægger at få monteret broklappen og justeret kontravægten hen over weekenden, siger administrerende direktør i Banedanmark Jesper Hansen og fortsætter:

- Derefter går Banedanmark straks i gang med de afsluttende sporjusteringer, sikringsarbejder og nødvendig test frem mod genåbningen for fuld togtrafik mandag den 29. april.

Monteringen af broklappen til jernbanebroen betyder, at der bliver spærret af for gennemsejling under broen frem til den 21. april. I ugen frem til selve åbningen vil der hver dag være tidspunkter, hvor broen er oppe for gennemsejling.

Banedanmark oplyser, at weekendens montering af broklappen ikke kan lade sig gøre, hvis det blæser over 8 m/s, og hvis strømmen er stærkere end halvanden knop.

Den 28. marts 2012 bragede det finske containerskib Ramona ind i jernbanebroen ved Aalborg.

Mirakuløst kom ingen til skade ved ulykken, men efterfølgende har reparationen af broklappen skabt en masse problemer og forhindret al togtrafik mellem Himmerland og Vendsyssel.

/ritzau/