Qvortrup: Troels Lund i problemer

16x9

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen er endnu engang kommet i fokus i forbindelse med den igangværende undersøgelse af omstændighederne omkring Helle Thorning-Schmidt og Steven Kinnocks skattesag.

Nu viser det sig, at Troels Lund Poulsen blev orienteret af partifællen Peter Christensen om sagen på sin private mailadresse.

- Og det flugter på ingen mulig måde med Troels Lunds egne forklaringer om, at han overhovedet ikke interesserede sig for skattesagen, og knap nok anede den eksisterede, understreger TV 2's politiske kommentator Henrik Qvortrup.

- Det står efterhånden klart, at skattesagen og dens potentiale til at skade Socialdemokraternes statsministerkandidat, har ligget Venstretoppen rigtig meget på sinde.

Færdig i politik?
Henrik Qvortrup vurderer at sagen let kan komme til at koste den tidligere skatteminister sit politiske liv.

- Det ser mere og mere skummelt ud. Troels Lund kan sidde og sige, at han slet ikke interesserede sig for sagen, mens hans embedsmænd og nu denne mail indikerer det stik modsatte - der kan i stigende grad sættes spørgsmålstegn ved hans troværdighed, siger Henrik Qvortrup og understreger, at det fremstår endnu mere fordækt, når den kontroversielle mail er sendt til ministerens private mail, som offentligheden ikke kan få aktindsigt i.

- Noget kunne tyde på, at han efterhånden er dead man walking i dansk politik. Og øvelsen for Venstre er så at sikre, at han ikke trækker andre med i faldet.

Også Venstres problem
Men det kan blive svært, vurderer Henrik Qvortrup.

- Det bliver i stigende grad et problem for Venstre, i takt med at flere detaljer kommer frem. Og partitoppen vil nok forsøge at holde ham mere og mere ud i strakt arm. Men hvis det skal blive den store game changer i dansk politik, som rød blok har drømt om, så kræver det stadig, at Lars Løkke også bliver trukket ind i sagen. Det er der intet, af det vi ved nu, som tyder på, vurderer Qvortrup.