Ekspert: Mail er en lille brik i skattesagen

16x9

Endnu engang er der fokus på centrale medlemmer af pertiet Venstres folketingsgruppe i forbindelse med Helle Thorning og hendes mand Stephen Kinnocks

Endnu engang er der fokus på centrale medlemmer af pertiet Venstres folketingsgruppe i forbindelse med Helle Thorning og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag.

Midt under parrets skattesag sendte partiets daværende politiske ordfører Peter Christensen en mail til daværende skatteminister Troels Lund Poulsens private mailadresse. Det var en mail, der handlede om muligheden for at bringe parrets sag for skatterådet. Mailen står i kontrast til Venstre-politikernes forklaring hidtil, som har gået på at de på ingen måde beskæftigede sig med skattesagen eller interesserede sig for den.

- Selve mailen er en lillebitte brik i det kæmpe puslespil skattesagsundersøgelsen prøver at lægge. Det der er interessant ved denne lille brik er, at den viser, at Venstre har haft en langt større interesse for denne sag, end det hidtil er kommet frem. Meget tyder på, at man har været overordentligt interesseret i denne her sag, siger Forskningschef ved Danmarks Journalisthøjskole, Roger Buch.

Buch peger på, at der som sådan ikke er noget ulovligt i mailen.

- Men det der er et problem, hvis skatteministeren har prøvet at påvirke denne her sag i en bestemt retning - og det er der meget, der tyder på.