Arbejdsmarkedsforsker: -Der kommer en lockout

16x9

KORT: Så mange lærere er der tilbage på Jeres skole under en konflikt

KORT FRA FOLKESKOLEN.DK
(klikbart link til højre)

Lærerkonflikten kommer, men den bliver kort!

Det vurderer arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

- Det er klart det mest sandsynlige, at der kommer en lockout. Men den kommer kun til at løbe få dage, før der kommer et regeringsindgreb," siger han.

Parterne er stadig i forligsinstitutionen, men parterne har ikke nærmet sig et kompromis, og dermed har parterne ikke givet forligskvinde Mette Christensen anledning til at udarbejde et mæglingsforslag eller udsætte konflikten.

Hun har ellers mulighed for at udsætte konflikten først 14 dage - og så yderligere 14 dage, hvis hun vurderer, at det kunne hjælpe en løsning nærmere.

- Hendes problem er, at konflikten er eskaleret i stedet for at være på vej mod en løsning. Hun mangler simpelthen en anledning til at udsætte konflikten, siger Henning Jørgensen.

Parterne mødes igen i forligsinstitutionen fredag, men hvis ikke der sker noget uventet, så begynder den store lockout altså lige efter skolernes påskeferie. I alt er omkring 52.000 overenskomstansatte lærere omfattet af lockouten. Det er omkring 80 procent af skolernes lærere.

Resten er først og fremmest tjenestemandsansatte lærere, der skal arbejde videre på skolerne. Desuden er det en mindre gruppe ikke-organiserede lærere, hvoraf i hvert fald nogle vil fortsætte arbejdet.

Om skolerne skal lukkes, eller om undervisningen gennemføres på nedsat kraft - det afgøres lokalt, på hver enkelt skole.

Ifølge Danmarks Lærerforening kommer det meget til at afhænge af, hvor mange tjenestemandsansatte lærere der er på hver enkelt skole.

På kortet ovenfor kan De se, hvor mange tjenestemandsansatte lærere der er på netop Jeres lokale skole. Og dermed også få et indtryk af, om der kan gennemføres nogen form for undervisning eller pasning under en konflikt.

Kortet er udarbejdet af folkeskolen.dk

Klik på Deres hjemkommune. Så kommer tallene frem for hver enkelt skole.