HA-rocker fængslet for Cafe Runddelen-knivstik

16x9

SENESTE:
Et 48-årigt fuldgyldige medlem af rockergruppen Hells Angels blev fredag varetægtsfængslet for et brutalt knivstikkeri på Café Runddelen på Nørrebro i København.

Tidligere på dagen blev HA-rockeren, der blev anholdt i gårsdagens banderazzia, fremstillet i grundlovsforhør i forbindelse med det voldsomme knivstikkeri på Cafe Runddelen søndag morgen, hvor en 32-årig mand blev stukket 27 gange.

Manden er sigtet for drabsforsøg.

Politiet fremstiller yderligere to personer - et medlem af AK81 og en person med tilknytning til AK81, i forbindelse med knivstikkeriet.

Politiet leder desuden efter en fjerde person med forbindelse til epiosden.

Offeret, der blev livsfarligt såret, er kendt af politiet - men det er for kriminalitet, der ikke umiddelbart har noget med bandemiljøet at gøre.

Ifølge tv2.dk's oplysninger mener politiet da heller ikke, at opgøret på Cafe Runddelen er relateret til den verserende bandekonflikt - men det nærmere motiv bag knivstikkeriet er fortsat uvist.

Anholdt efter koordineret aktion
Efter en koordineret politiaktion, hvor 64 adresser på Sjælland torsdag er ransaget og 39 personer anholdt, fremhæver politiinspektør Jørgen Skov fra Københavns Politi ligeledes, at bandekrigen er ganske kompliceret at tegne op.

- Der er ikke tale om en enkelt konflikt. Der er tale om flere konflikter - og også om konflikter inde i konflikterne, siger Jørgen Skov.

I de seneste måneder har talrige voldelige opgør, knivstikkerier og skudepisoder sat politiet på overarbejde.

Narko og 600.000 kroner beslaglagt
Torsdag samarbejdede Københavns Politi, Københavns Vestegn Politi, Task Force Øst, Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi samt Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en koordineret indsats mod rocker- og bandegrupperinger på Sjælland.

Fem skydevåben, narkotika og omkring 600.000 kroner er beslaglagt - og ud over den drabssigtede fra Nørrebro vil en række andre rocker- og bandemedlemmer blive fremstillet sigtet for flere drabsforsøg.