Thorning dyrest med flyregninger

16x9

Helle Thorning_Schmidt har siden sin tiltrædelse brugt 7,5 millioner kroner på chartrede fly, skriver check_in.dk

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er aktiv med udlandsrejserne.

Hun har siden sin tiltrædelse brugt 7,5 millioner kroner på chartrede fly. Det skriver nyhedsbrevet check-in.dk og udnævner Helle Thorning-Schmidt til den dyreste statsminister nogensinde på området.

I 2012 brugte Helle Thorning-Schmidt cirka 4,9 millioner kroner på chartrede fly, skriver check-ind.dk.

Til sammenligning var omkostningerne fra 2005 til 2010 til statsministerens chartrede fly ifølge Rigsrevisionen på mellem 2,7 og 4,4 millioner kroner årligt. Det viser åbenhedsordningen om ministres udgifter og aktiviteter, skiver altså check-in.dk.

Særlige forhold for statsministeren
De øvrige ministre i regeringen skal begrunde, hvis de vælger at chartre fly, men det gælder ikke for statsministeren, idet der skal være mulighed for en "effektiv og fortrolig forberedelse" samt fleksibilitet omkring transportløsningen.

Ordningen har Helle Thorning-Schmidt også benyttet. Siden hun 3. oktober 2011 dannede regering, har statsministeren ifølge nyhedsbrevet frem til 31. december 2012 været på i alt 50 rejser i såvel indland som udland.

EU-formandskab årsagen
36 af de 50 rejser er foretaget med chartret fly og løber op i en sum på 7.477.663 kroner.

Særligt forberedelsen af EU-formandskabet har ifølge check-in.dk fyldt godt på kontoen. Fra 3. oktober og frem til 31. december 2011 brugte Helle Thorning-Schmidt 2,5 millioner kroner på chartrede fly. Det udgør altså over halvdelen af det årlige forbrug.

Det har ikke været muligt for tv2.dk eller check-in.dk at få en kommentar fra Statsministeriets administrationschef Torben Skovgaard Andersen.