Dyretransport anklaget for misrøgt

16x9

Danske svinetransporter anklages for at bryde EU_regler for dyrevelfærd

127 timers indelukket transport uden et eneste hvil. Det er ifølge et tv-hold fra DR, hvad Danske Slagteriers transportfirma SPF har udsat et læs svin for på en 2700 km lang rejse mellem Sydsjælland og Rusland.

Og det er i strid med EU's regler for dyrevelfærd, der foreskriver, at dyre­ne skal have mindst to døgns hvile på så lang en rejse.

I Danske Slagterier beklager formand for bestyrelsen Bent Claudi Lassen forløbet, men understreger, at trans­porten er gennemført i god tro.

"Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, men SPF har inden transporten fået ruteplanerne godkendt i fødevareregionerne, og derfor er problemet også, at der ikke har været ordentlig klarhed omkring reglerne," siger han til Ritzau.

Tvivlen er opstået, fordi transporten er gået ud af EU, og derfor har SPF vurderet, at EU-reglerne ikke gjaldt, når transporterne forlod unionen. Men det har de danske fødevaremyndigheder nu slået fast med syvtommersøm, at de gør.

"Vi har derfor sagt til SPF, at vi fra og med i dag kører efter EU-reglerne både inden for og uden for EU's grænser," siger Bent Claudi Lassen.