R: Højrefløjen dobbeltmoralske om jøde-chikane

16x9

Politikere har stået i kø for at fordømme chikane mod jøder, efter at det er kommet frem, at skolelederen på en folkeskole på Nørrebro har rådet jødiske børn til at søge ind på folkeskoler i andre bydele i København på grund af frygt for chikane.

Men borgerlige politikere bliver kun forargede og højtråbende, når de uheldige sager handler om chikane af jøder, og ikke, når det er muslimer, der chikaneres.

Sådan lyder anklagen fra Radikale Venstres integrationsordfører, Liv Holm Andersen, der anklager flere politiske modstandere for dobbeltmoral og for at puste problemet op, uden at have sat sig ind i sagen.

- Jeg kan se, at der er en inkonsekvens i den måde, højrefløjen tager afstand fra chikane på. Det er et problem, at man tilsyneladende mener, at det er værre at vores jødiske medborgere bliver chikaneret, end at muslimer gør, siger hun til tv2.dk

'Palæstinensernes kultur'
Hun bemærker blandt andet, at Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance og DFs Pia Kjærsgaard på deres Facebook-profiler har været meget hårde i deres anklager:

- Vi skal ikke finde os i arabiske familier, som opdrager deres børn efter egne middelalderlige principper om at hade og jagte jøder eller andre etniske mindretal, skriver Pia Kjærsgaard blandt andet, mens Joachim B. Olsen blandt andet skriver:

- Der må altså være noget i palæstinensernes kultur, som gør dem særligt udfordret i forhold til andre grupper.

Liv Holm Andersen understreger, at hun også blev vred over meldingen fra skolen på Nørrebro, der frarådede jøder at begynde der. Men hun efterlyser, at de samme politikere kommer på banen, når det er muslimer, der oplever chikane.

- Desværre tror jeg ikke, at Pia Kjærsgaard og Joachim B. Olsen vil fylde deres facebook-sider, næste gang en muslimsk kvinde med tørklæde bliver nægtet at komme med bussen, eller når der endnu engang fortælles historier om, at jobansøgere med mellemøstlige navne kommer nederst i bunken af ansøgere, siger hun.

Joachim B. Olsen: Sludder
Liberal Alliances Joachim B. Olsen kalder den radikale ordførers kritik for 'noget frygteligt sludder'.

- Hvis folk bliver chikaneret på baggrund af deres religion, race eller seksuelle orientering, er det et stort problem. Og det gælder, uanset hvilken religion, der er tale om. Liv Holm Andersen skyder helt forbi, siger Joachim B. Olsen til tv2.dk.

Så hvis en lignende historie med chikane af muslimer kom frem, så ville du tage lige så kraftig afstand og være lige så vred?

- Ja, selvfølgelig. Hvis det var et gennemgående problem, at jøder chikanerede danske muslimer, så skulle det bekæmpes og kritiseres lige så kraftigt. Men det er det bare ikke. Jeg har ikke hørt eksempler på chikane den vej rundt.