Brite dømt til døden for narkosmugling

En domstol i Indonesien dømmer en britisk bedstemor til døden for at have smuglet kokain til ferieøen Bali.

Den 56-årige Lindsay Sandiford blev anholdt i maj i fjor med næsten fem kilo kokain i sin kuffert, da hun ankom til Balis internationale lufthavn fra Bangkok i Thailand.

- Vi finder Lindsay Sandiford skyldig i import af narkotiske stoffer, og idømmer hende derfor dødsstraf, siger dommer Amser Simanjuntak ved domstolen i Denpasar, hovedby på Bali.

Den hårde dom kommer som en overraskelse, især efter at anklageren i sagen for en måned siden anbefalede, at Sandiford kun skulle have en straf på 15 år i fængsel.

Anklageren henviser til, at den 56-årige brite har hjulpet politiet med at afsløre flere andre personer, der er indblandet i narkosmugling.

Men dommeren siger, at han ikke finder formidlende omstændigheder i sagen, og at Lindsay Sandiford ikke har vis tegn på, at hun er bekymret over konsekvenserne af hendes handlinger.

Dommeren siger, at den britiske kvinde har svækket Balis omdømme som turistparadis og undergravet den indonesiske regerings arbejde med at bekæmpe narkokriminalitet.

Det er uklart, hvad hendes advokater nu gør. Lindsay Sandiford har tidligere haft psykiske problemer, og hendes advokater siger, at hun har været et let offer for kriminelle narkobander.

Indonesien slår hårdt ned på narkokriminalitet og straffen er oftest dødsstraf eller fængsel på livstid.

/ritzau/AFP