TV: Kaster kvinde ned på togskinner

Politi i USA undlod at advare om angreb i metro for at fange gerningsmanden

Politiet i den amerikanske storby Philadelphia møder kritik for at tie om en sag, hvor en gerningsmand helt umotiveret kaster en kvinde ud på skinnerne på en metrostation.

Sagen kommer først frem efter gerningsmanden er fanget - og den vækker bekymring i USA fordi to personer mistede livet i New York i december - fordi de blev kastet ud foran kørende tog.

Sagen handler om en 23-årig kvinde, der tilsyneladende helt uden grund blev overfaldet og kastet ned på togskinnerne på en metrostation i byens Chinatown.

Overvågningsbilleder viser gerningsmanden, der - ifølge kvindens forklaring - beder om ild og derefter angriber hende for til slut at kaste hende ned på togskinnerne.

Kvinden slap med mindre skader og kunne klatre i sikkerhed på den modsatte side.

Politiet har arresteret en formodet gerningsmand i sagen - han bar samme type jakke som manden på overvågningsbillederne - med et stort "Taj Mahal" logo på ryggen.

Politichef Thomas Nestel kalder beslutningen om at lade være med at advare mod manden "meget, meget svær", og forklarer, at politiet gjorde det for at få ro til at fange ham ved at gå efter den karakteristiske jakke.