Stor 3G-test: De dækker bedst i din kommune

16x9

Firmaet Opensignal har undersøgt de danske 3G-netværk for tv2.dk. Og konklusionen er, at der på landsplan ikke er de store forskelle på, om man vælger TDC, Telenor, Telia eller 3's netværk.

Kun i lidt over halvdelen af de målte områder fungerede 3G-dækningen, som den skulle.

SE MERE I TV 2 | NYHEDERNE KL 22 ONSDAG AFTEN

- Det er overraskende, at der stadig er områder, hvor basale funktioner på en smartphone ikke kan lade sig gøre. Det er overraskende og bekymrende, siger den uafhængige teleekspert Torben Rune fra Netplan, der har set rapporten fra Opensignal.

Store lokale forskelle
Dennis R. Nilsson fra Abildgårdsvej i Nibe kommuneer en af dem, der kæmper en evig kamp for at komme på nettet med sin telefon.

"Problemet er konstant og altid tilstede. Der er så godt som intet mobilt bredbånd og dårlig dækning ved tale. Dette gælder alle mobilselskaber," skriver han og tilføjer, at Telenor dog er lidt bedre end de andre i lige i hans område.

Poul Bjerremann fra Tølløse har mærket, hvordan der kan være store forskelle udbyderne imellem.

SE KORTET OVER ARTIKLEN

"Uanset hvilken telefon, jeg anvender, er der elendig indendørs dækning hos TDC/Telmore/M1. Maksimalt EDGE. Telenor, som jeg også har abonnement hos har til gengæld altid 100 procent 3G, og det uanset hvilken telefon, jeg anvender," skriver han til tv2.dk.

Lokalt kan der nemlig være store forskelle mellem de forskellige netværk. Opensignal og Teleindustrien anbefaler derfor, at man undersøger, hvilken udbyder der er bedst i ens nærområde.

Eksempelvis har TDC i testen dobbelt så stor en andel af målte områder uden 3G-dækning i Odense kommune, som Telia har. I Varde kommune er billedet til gengæld helt omvendt.

Se dig for
- Det kan sagtens variere fra selskab til selskab, siger Jakob Willers, der er direktør i teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien, til tv2.dk.

Han anbefaler, at man undersøger, hvordan dækningen er i det område, hvor man har tænkt sig at bruge telefonen. Enten via venner og bekendte eller på teleselskabernes hjemmesider.

Du kan selv undersøge forskellene i kortet over artiklen. Nogle kommuner er dog udeladt, fordi der ikke var tilstrækkelig data for området til at give et realistisk billede (mindst 15.000 målinger).

.