Ipads sprænger skolebudget

16x9

Da Odder Kommune for et år siden udstyrede samtlige skoleelever og lærere med en ipad, blev kommunen det første sted i verden, hvor grundskolen satsede så massivt på tablet-computeren i undervisningen. Men nu melder tømmermændene sig.

De 2500 ipads går nemlig meget oftere i stykker end forventet, og derfor har kommunens udgifter til reparationer været langt større end forventet.

"Glasset på ipaden har vist sig at være skrøbeligt, og der har været flere uheld end budgetteret med. Skaderne sker både i hjemmet og på skolen," skriver kommunen i den første rapport om projektet.

Ifølge TV 2 Østjylland har 15 procent af Odders ipads haft smadret glasset. Reparationen af glasset i en ipad 2 koster typisk omkring 1.000 kr. excl. moms. Dermed har de små computere kostet knapt 400.000 kr. i uventede reparationer det første år.

IT-afdelingen i Odder kommune undersøger nu, om det den bedste løsning er, at udstyre eleverne med et kraftigere cover eller skifte til ipad mini, der har et stærkere glas foran skærmen.