DF: Aflivningen af Thor skal standses

16x9
Thor Foto:

Hunden Thor skal efter længere tids tovtrækkeri mellem ejeren og politiet aflives i dag senest klokken 14.

Thor kom den 23. september sidste år op at slås med gravhunden Mudi. Begge hunde slap uskadt fra slåskampen, men da politiet opfattede det som et angreb fra Thors side, blev hunden sat i forvaring med henblik på senere aflivning. Politiet mener nemlig, at Thor, som er en blandingshund, er en Amstaff-blanding - og derfor figurer på listen over ulovlige hunderacer.

Hundens ejer, Leslie Jørgensen, hævder at hans hund aldeles ikke er en Amstaff-blanding. Ifølge ham er hunden en blanding af en Olde English Bulldog og en Mallorca Mastiff - og hele tre uvildige eksperter giver ham ret.

Foreningen Fair Dog har for at redde Thor valgt at sende en anmodning ind til Retten i Odense for at få rettens ord for, at endnu en uvildig ekspert kan undersøge om Thor hører til på listen eller ej. Men foreningen har endnu ikke hørt fra retten, og politiet har ikke tænkt sig at vente på svar.

Dyrevelfærdsordfører: Det er en meget uheldig sag
Historien om Thor har fået mange op af stolen - her i blandt Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær:

- Jeg synes, at det er en rigtig uheldig sag, når man vælger at sige, at en hund skal aflives alene fordi, det er en forkert race - og det på trods af at tre hundesagkyndige enstemmigt siger, at det her ikke er en af de hunde, der figurerer på listen over de ulovlige racer.

- Hvis der skal være noget retssikkerhed for hundeejere, så skal denne her sag stoppes, så hunden ikke bliver aflivet, inden der er kommet en endelig afgørelse på, hvilken slags hunderace der faktisk er tale om, siger han til tv2.dk.

'Alarmklokkerne burde ringe hos politiet'
På trods af at den nuværende hundelov angiver at bevisbyrden ligger hos hundeejeren, hvis politiet har en formodning om, at en hund hører til på listen over ulovlige racer, så mener Flydtkjær, at politiet skal vågne op.

- Når der er tre uafhængige hundesagkyndige, der har sagt, at denne hund ikke hører til på listen, så synes jeg, at der burde ringe nogle alarmklokker hos politiet. Når der samtidig kører en sag, og hundeejeren måske vinder, så er det jo for sent, for så er hunden jo aflivet.

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører mener, at der er en række udfordringer ved hundeloven - og specielt én af dem går ham på:

- Der er helt klart en række udfordringer ved hundeloven, og derfor vil jeg også opfordre regeringen til at få den evalueret allerede nu. En ting der ikke fungerer i hundeloven er jo netop denne her retssikkerhed for hundeejerne. Det er betænkeligt at man ikke kan få prøvet sin sag i retten, inden politiet skrider ind og afliver hunden.

Justitsministeren må banke i bordet
Han mener, at Justitsminister Morten Bødskov (S) må på banen i sagen:

- Justitsministeren må sende en besked til politiet om, at det simpelthen ikke er ok at aflive en hund, mens sagen endnu ikke er afgjort. Justitsministeren må som den øverst ansvarlige for politiet banke i bordet og sige, at nu stopper festen altså.

Hundeloven, som trådte i kraft i 2010, skal revideres i løbet af 2013.