Radikal prædikant under­viser danske islamister

16x9

En radikal prædikant underviser og påvirker danske islamister. Det kan TV 2 | NYHEDERNE i aften afsløre. Omar Bakri, der er udvist af England, men bor i Libanon, bruger danske islamister til at udbrede sit budskab om militant Jihad.

Under en demonstration på Kongens Nytorv i september i år kom Omar Bakri med denne opfordring via en telefonforbindelse:

"Dem som laver film, billeder og karikaturer af profeten: Pas på! I islam er der dødsstraf til enhver, som krænker Profetens ære. Enhver som krænker profeten skal dræbes."

Demonstrationen var arrangeret af medlemmer af gruppen 'Kaldet til Islam'. Gruppens talsmand vil ikke interviewes, men bekræfter over for TV 2 | NYHEDERNE, at han modtager undervisning af Omar Bakri.

Den radikale prædikant hyldede de 19 selvmordsbombere bag angrebet på World Trade Center den 11. september 2001. Han befandt sig i flere år blandt kernen af britiske militante ekstremister. I dag fortsætter han sine prædikener og underviser danske islamister i militant jihad.

Se mere i 19 Nyhederne i aften, hvor TV 2's reportere via en falsk profil i et chatforum afslører de danske islamisters kommunikation med den kontroversielle og radikale prædikant.