VIDEO: Politiet bremser romerlys-krig i Brøndby

Brøndby slog onsdag aften rivalerne fra FCK ud af pokalturneringen med 1-0 på et mål af Mike Jensen i den forlængede spilletid.

Efter kampen stormede de glade Brøndby-fans fra Faxe-tribunen ind på banen, men det, der i første omgang lignede en anden mesterskabsfejring, udviklede sig hurtigt til en krig mod FCK-fansene, der var indhegnet i den modsatte ende.

Brøndby-fasene begyndte at skyde romerlys mod FCK-tilhængere, der hurtigt fyrede tilbage. Til sidst måtte politiet løbe på banen, og i samme sekund de trådte ind på græsset i deres kampklædte uniform fik Brøndby-fansene på banen benene på nakken.

Politi kræver møde med Brøndby
Hos Københavns Vestegnens Politi er politiinspektør Michael Kristiansen mildest talt ikke tilfreds med dagens afslutning på rival-derbyet i Brøndby, der skal stramme op på deres sikkerhed.

"Det er helt uhørt, at folk løber på banen. Der har tilskuerne altså ikke noget at gøre. De har betalt for at være på tribunen - ikke på banen. Det er jo egentlig klubbens ansvar, hvad der foregår på stadion, men da vi så billederne efter kampen, blev vi nødt til at skride ind. Det kunne være blevet et kønt slagsmål, siger han til tv2.dk og uddyber:

"Vi er også meget utilfredse med, at det lykkedes så mange at få romerlys med ind til kampen. Vi har været i dialog med klubben så mange gange om det her, og alligevel så vi romerlys under det meste af kampen."

Og hos politiet på Vestegnen er man nu så træt af Brøndbys mangelfulde kropsvisitering og sikkerhed, at der skal til at ske noget.

"Vi har indkaldt klubbens ledelse til et møde hurtigst muligt. Det kan ikke fortsætte på den her måde. Der er børn og unge, der kommer til fodbold og bliver ufrivilligt en del af det her. Det er ikke meningen," siger Michael Kristiansen til tv2.dk.

Ingen blev anholdt under de voldsomme uroligheder på banen - seks blev dog anholdt i løbet af dagen.