Raser over denne nye skat

16x9

Bådbranchen, landets sejlklubber og sejlere raser over skatteminister Holger K. Nielsens nye skattejagt: Han vil hive ekstra 40 millioner kroner op af sejlernes lommer ved at hæve statsafgiften på bådes kaskoforsikringer med 34 procent i et hug.

"Det er helt ude af proportioner i forhold til de generelle pris­ og afgiftsreguleringer i Danmark, siger sejladschef i Dansk Sejlunion," Steen Wintlev til Ritzau

I linket til højre kan du læse, hvorfor Holger K. indfører den nye skat.

Herunder fakta om ekstra-skatten:

* Både og joller med kaskoforsikringer betaler en procent i statsafgift af forsikringsværdien af båden. Båden skal altid være forsikret til sin værdi.

* Regeringen vil som et led i oprydning i erhvervsstøtten hæve afgiften med 34 procent til 1,34 procent.

* For en bådejer med en båd til 500.000 kroner er statsafgiften i dag på 5000 kroner. Med forhøjelsen på 34 procent får bådejeren en regning fra staten oven i på 1750 kroner.

* For sejlklubber med relativt få skolebåde og joller, der bruges til frivillig undervisning af børn, unge og voksne, vil det det betyde en merudgift i omegnen af 20.000 kroner årligt.

* Skatteministerens begrundelse for at hæve statsafgiften på kaskoforsikringer er, at lystsejlerne bruger de radiobaserede nød-tjenester, bl.a. Lyngby Radio 60 procent årligt. Men Dansk Sejlunion har tjekket tallet hos Søværnets Operative Kommando: Det er kun 13 procent årligt.

* Resten kan henføres til fritidsfiskere, det eksplosivt voksende antal hav-kajakker, surfere og andre med mindre ikke kaskoforsikrede strandjoller. Dansk Sejlunion mener, at udgiften til disse gruppers radiobaserede brug af nødtjenester ikke alene skal betales af lystsejlerne.

* Lovforslaget førstebehandles den 27. november.

Kilde. Dansk Sejlunion