Beatles og Apple enes i æble-sag

16x9

Beatles og Apple har indgået forlig om retten til at markedsføre produkter under navnet Apple

The Beatles og computer-giganten Apple har efter mere end 25 års kamp for retten til navnet Apple indgået et forlig.

Beatles' pladeselskab Apple kan stadig kalde sig Apple, mens Apple Inc - dem med computerne - har overtaget retten til at bruge de fleste Apple-varemærker. Det skriver BBC.

"Vi elsker The Beatles, og det har gjort os ondt at slås med dem over disse varemærker. Det er rart at få løst det på en positiv måde og på en måde, der gerne skulle forhindre fremtidige uenigheder," siger administrerende direktør i Apple Inc, Steve Jobs.

Så en Apple-annonce i 1980
Konflikten har rødder helt tilbage til 1980, da Beatles' George Harrison så en annonce for Apple-computere i et magasin. På det tidspunkt havde Beatles' pladeselskab Apple Corps eksisteret i 12 år.

Firmaerne indgik i 1981 et forlig, der gav Apple Computer lov til at bruge Apple-navnet - så længe de holdt sig til at sælge computere, og Apple var i underholdningsbranchen.

Men som teknologien udviklede sig kom det til en retssag mellem Apple og Apple i 1989 og igen sidste år, da Apple Corps mente at Apple Inc med musikbutikken iTunes på nettet havde bevæget sig ind på pladeselskabets territorium.

Pladeselskabet tabte sagen sidste år, fordi iTunes kun formidler musik videre og ikke skaber musik som pladeselskabet gør.

Beatles på iTunes
Med forliget er der nu mulighed for, at Beatles' musik indenfor overskuelig fremtid bliver mulig at købe på iTunes.

Det har på grund af den årelange strid ikke været muligt indtil nu.