Steffen Jensen: Bestialsk bilbombe i Damaskus

Selvom volden i Syrien er brutal og dødbringende, skiller dagens bilbombe i den syriske hovedstad Damaskus sig alligevel ud, mener TV 2's mellemøstenkorrespondent Steffen Jensen.

"Den er mere bestialsk end de fleste. Vi taler om en bilbombe, der eksploderer i nærheden af en legeplads uden for en moske, hvor en masse var samlet på grund af eid al-Adha, denne fest muslimerne har i øjeblikket," siger Steffen Jensen.

Bombens placering betyder, at der blandt ofrene er mange børn. Antallet af dræbte opgøres nogle steder til fem - andre steder til 12 - og mindst 32 menes sårede.

"Det er den mest tragiske af de mange brud på våbenhvilen, der har været," lyder det fra Steffen Jensen.

Kan altid finde en undskyldning
Bombeanslaget kom, selv parterne i går aftalte en våbenhvile hen over weekenden. Ifølge Steffen Jensen har begge sider nemt ved at finde episoder fra modparten, der - i deres øjne - retfærdiggør gengældelsesaktioner.

"De bruger som undskyldning, at modparten ikke har holdt den, og så føler de sig selv frie til at bryde den," siger den erfarne korrespondent.

Steffen Jensen mener ikke, at det er en overraskelse, at våbenhvilen blev brudt allerede i morges:

"Jeg har dækket mange våbenhviler for TV 2, og jeg erindrer ikke nogen våbenhviler, der ikke er blevet brudt også. Alt andet lige vil jeg sige, at niveauet af blod og vold har været mindre i Syrien i dag end de foregående dage og uger."

Sammenstød flere steder i landet
Ud over bomben i Damaskus er der meldinger om hårde kampe ved en militærkaserne i provinsen Idlib og i flere andre byer i den nordlige del af landet.

Der er ingen oplysninger om dræbte i forbindelse med kampene. Men der meldes om voldsomme eksplosioner efter syriske flyangreb mod oprøreres stillinger.