Skoleleder får støtte i racismesag

16x9

Bestyrelsen og personalet for Ejerslykkeskolen i Odense støtter nu den skoleleder, der blev anmeldt for racisme efter en skideballe mod nogle af skolens muslimske elever.

I en kronik i Fyens Stiftstidende efterlyser bestyrelsesformanden åbenhed om problemer med tosprogede elever på vegne af personalet og bestyrelsen.

Formanden bryder sig ikke om skolelederens udbrud, men forstår frustrationen og beretter om daglige tilfælde af trusler og mobning af lærerne.

I kronikken foreslår han blandt andet, at man i højere grad skal fordele antallet af tosprogede elever ud mellem skolerne. På Ejerslykkeskolen er cirka halvdelen af eleverne tosprogede.

Lærere udsat for mobning
Lærerne på skolen bliver udsat for mobning og trusler, hvor skældsord som "luder" og "fuck dig" er udtryk, der bruges dagligt. Det beretter skolebestyrelsens formand, Peter Julius.

"Eleverne opfører sig på en måde, der i alle sammenhænge er uacceptabel," skriver han i avisen på vegne af skolens personale og hele skolebestyrelsen.

"De har ikke de normer og værdier, der skal til for at begå sig i en almindelig dansk folkeskole," tilføjer Peter Julius.

Kronikken kommer, efter at skolens leder, Birgitte Sonsby, for nylig sagde ordene "jeg er så skide træt af jer muslimer, der ødelægger undervisningen" til en flok elever og blev politianmeldt for racisme af faderen til en af eleverne.

Selvom Peter Julius ikke bryder sig om skolelederens ord, fortæller han, at en mindre gruppe tosprogede elever på skolen sætter deres negative præg på virkeligheden. Han forstår derfor godt frustrationen.

"Vi er ikke racister. Men vi er nødt til at fortælle, hvad der sker inden for murene. Vi skal turde sige det," siger skolebestyrelsens formand til Fyens Stiftstidende.

Skoleleder Birgitte Sonsby var i går til en tjenstlig samtale med skolechefen i Odense Kommune. Den samtale fortsætter senere på ugen. Skolelederen har ikke ønsket at udtale sig om racisme-anklagerne.