"Pak så de hængebryster væk"

16x9
Amme-debat Foto:

Debatten om mødre, der ammer deres børn i det offentlige rum, er igen brudt ud i lys lue, efter en mor blev bedt om at forlade en restauration i Tivoli, fordi hun ammede sit barn.

På TV 2 Nyhedernes Facebookside har debatten gået lystigt. Mange har skrevet indlæg - både for og imod amning på offentlige steder.

Ulla Hammershøy Jensen skriver: "Selvfølgelig skal man have lov at amme. De fleste dækker sig jo til. Amning er noget af det mest naturlige, og jeg synes, det er så forkert at gøre det forkert og sexualiseret. Skal det næste være at gravide heller ikke må gå ind, fordi det er åbenlyst hun har haft sex? ja latterligt spørgsmål, men det er hvad jeg synes om den debat."

Daniel Rybicki Veng bakker også op om de ammende mødre: "Jeg forstår slet ikke, hvorfor noget så naturligt skal forbydes nogle steder. Synes godt nok man er for sart, hvis man mister lysten til at spise, fordi der et lille spædbarn der skal ammes. Hvad så med de voksne mennesker, som ikke kan spise selv, det er da heller ikke Jeg synes, at de folk der ikke kan klare at se et spædbarn spise, måske bare kan spise hjemme."

Tivoli: Ammende mødre er velkomne
Fra Tivoli lyder det, at ammende mødre selvfølgelig er velkomne.

"Vi gør alt for at undgå lignende oplevelser i fremtiden. Tivoli er for alle - det gælder også ammende kvinder. Men når man sidder på en beværtning eller en restaurant, så laver de reglerne for deres klientel. Og det pågældende sted har oplevet, at gæster har forladt stedet, fordi nogen har siddet og ammet," siger Simon Verheij, som er kommunikationsmedarbejder i Tivoli.

På TV 2 Nyhedernes Facebookside er der da også mange, der bakker op om restaurationens ret til selv at bestemme, om de vil have ammende mødre på restauranten.

"Synes det er ok, at en restaurant har sine regler også på dette område , lige så vel som at mange også forbydes brug af telefon , man skal bare gøre opmærksom på det, så kan man kan bare vælge en anden restaurant at spise på," skriver Anders Lejre.

Også Helene Maria Hansen mener at mødre, der skal amme deres børn, kan bruge de dertil indrettede ammerum:

"Der er alle steder visse regler. Der er i Tivoli indrettet ammelokaler, og der kan de gå hen.Værre er det ikke."

Amning hører ikke til i det offentlige rum
Andre Facebook-debattører mener dog, at amning på ingen måde hører til i det offentlige rum. Blandt dem er Jesper Jørgensen og Finn Jensen:

"Amning hører ingen steder hen i det offentlige rum. Vi gider ikke se på alle de hængebryster, der skal malkes evigt og altid. Det hører privatlivet til. Jeg nyder også at rende nøgen rundt derhjemme, men jeg gør det sgu da heller ikke på en restaurant. Styr lige jeres lyster, damer! Folk med børn tror fandme, at de ejer verden. Lær dog at vis hensyn til andre end jeres yngel, og pak så de hængepatter væk på restauranten," skriver Jesper Jørgensen, som bakkes op af Finn Nielsen:

"Jeg vil heller ikke sidde og spise, når der sidder en kvinde og ammer . De må sku også tage lidt hensyn til spisegæster. Det er ikke alle, der gider at se på et par mælke junger, når de spiser."