Selvmord skaber debat om internetadfærd

16x9
Amanda Todd Foto:

Amanda Todds selvmord skaber debat om internetadfærd i Canada

Canadiske Amanda Todds selvmord, på baggrund af forfølgelse på internettet, har udløst debat i Canada om, hvad der er passende opførsel online.

Der stilles også krav om en udvidet lovgivning om sociale medier.

Efter den 15-årige piges selvmord, der har vakt international opsigt i forbindelse med en YouTube-video fra pigen, har ledende politikere i Ottawa opfordret til, at alle partier deltager i udviklingen af en strategi mod mobning i cyberspace. Det skriver Ritzau.

Brug for ny lovgivning
Det er Dany Morin fra De Nye Demokrater og Christy Clark, der er premierminister i provinsen British Colombia, der står i spidsen for initiativet.

Ifølge avisen The Sun har Christy Clark sagt, at nye love kan blive nødvendige efter Amanda Todd-sagen.

"Vi bør have en national debat om, hvorvidt vi skal kunne straffe folk for mobning i cyberspace. Det er måske det rigtige at gøre for at vise, hvor samfundet står i denne sag," siger Christy Clark.

Mobning gav panikanfald
Kun fem uger efter hun lavede den YouTube-video, der er gået verden rundt, begik Amanda Todd selvmord. På videoen fortæller hun, hvordan internetmobningen havde præget hendes liv.

For et par år siden følte Amanda Todd sig presset til at vise sine bryster på en videochat. Billederne, der blev delt på Facebook, blev ved med at dukke op i hendes liv og gav hende angstanfald, depression og panikanfald.

Hackergruppen Anonymous afslørede onsdag navnet på den mand, der angiveligt stod bag de billeder, der drev den unge pige til selvmord.