Sprogforsker: Hysterisk at melde skoleleder

16x9
Klaus Kjøller Foto:

Sprogforsker Klaus Kjøller mener ikke, at skoleleders udtalelser er racistiske

Fem-seks elever fik for 14 dage siden skideballe af skoleleder Birgitte Sonsby på Ejerslykkeskolen i Odense.

"Jeg er så skide træt af jer muslimer, som ødelægger undervisningen," lød det fra Birgitte Sonsby.

Det har fået faderen til en af de udskældte drenge, Shaib Mansoor, til at melde hende til politiet for racisme. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Men det er hysterisk, mener Klaus Kjøller, der er sprogforsker hos Københavns Universitet.

"Ordet muslim er ikke i sig selv nedsættende. Det er noget sludder at sige det. Jeg tror altså ikke, at den holder i byretten, men jeg er selvfølgelig ikke jurist," siger Klaus Kjøller til tv2.dk.

"Umiddelbart synes jeg, at det er hysterisk at reagere sådan. Det kan da ikke være forbudt at bruge ordet muslim, hvis folk er muslimer. Det er jo heller ikke forbudt at bruge udtrykket kristen eller jøde," fortsætter han.

Skoleleder beklager
Birgitte Sonsby bekræfter udtalelsen, men mener ikke, at hendes udtalelse er racistisk. Hun beklager dog over for drengenes familier.

"Der opstår en situation i undervisningen, hvor nogle børn må tilrettevises. De griner ad mig, og filmen knækker, og jeg kommer til at sige det der. Det beklager jeg, og det er jeg ked af," siger Birgitte Sonsby til Fyens Stiftstidende.

Nu er det op til politiets jurister at afgøre, hvorvidt sagen skal for retten, men ifølge Henrik Møller, der er advokaturchef hos Fyns Politi, er det ikke umiddelbart en grov sag.

Det kan dog være en skærpende omstændighed, at det er blevet sagt af en voksen til et barn.