VIDEO: Sådan så Baumgartner sit spin

Se nye optagelser fra Baumgartners hjelm der viser hvordan han snurrede rundt i det kritiske øjeblik

Det var ikke alt, der gik efter planen, da vovehalsen Felix Baumgartner i går satte ny rekord ved at springe ud fra 39 kilometers højde.

Arrangørerne Red Bull Stratos havde over 90 kameraer, der sendte trådløst, så hele verden kunne følge med i den direkte transmission. Men den trådløse forbindelse til det kamera, der var monteret på Baumgartners hjelm svigtede.

Heldigvis blev videosignalet optaget, så man i dag kan se, hvordan Baumgarten oplevede faldet.

Ikke mindst de kritiske sekunder, hvor Baumgartner, et lille minut efter han var sprunget ud fra sin kapsel, begyndte at spinne rundt.

Han fik dog hurtigt stabiliseret faldet ved at bevæge armene ud til siden, fortalte han på den efterfølgende pressekonference.

"Det var meget ubehageligt for jeg blev svimmel af at snurre så hurtigt rundt. Men så sagde jeg til mig selv at jeg nok skulle få kontrol over det. Og det gjorde jeg," forklarede Felix Baumgarten på pressekonferencen.

Spin kunne have givet blødninger i hjernen
"Det var et livsfarlige spin, som den 43-årige østriger røg ud i på vejen ned, og det kunne have kostet ham livet, men blev heldigvis ikke så alvorligt, som man kunne have frygtet," siger overlæge Mads Klokker, der er leder af Flyvemedicinsk Klinik på Rigshospitalet.

"Der kan ske det, at blodet slynges ud mod hovedet, så der kommer blodudtrædninger, eller endnu værre: blødninger i hjernen og øjnene, så han mister bevidstheden. Og så glemmer han at trække i faldskærmen, og så dør han. Men det gjorde han heldigvis ikke," konstaterer Mads Klokker.