"Ofrer sig for ikke at blive slagtet"

Ole Sohns beslutning om at meddele sin afgang kommer fordi han godt selv ved, at han er tæt på at blive fyret en af de nærmeste dage.

Det siger Bent Winther, redaktør på Berlingskes politiske tillæg Politiko.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har i Jyllandsposten i dag bekendtgjort, at han stopper i Folketinget efter næste valg, og han har gjort det klart, at den nye SF-formand ikke skal regne med ham som minister.

"Det er et forsøg på at tage det i opløbet og sige, at nu vil han have tid til sin familie og så meget andet," siger Bent Winther.

Sohn har ingen venner
Han peger på, at Ole Sohn er endt i en situation, hvor han ikke så mange venner tilbage i Folketinget og i regeringsgruppen. Han var ellers i lang tid Villy Søvndals højre hånd, men blev op til sidste valg erstattet af Thor Möger Pedersen.

"Han er sat udenfor, og senere kom sagen om hans DKP-fortid og pengene fra Moskva, så han er lige så langsomt gledet ud i periferien, så han er nem at ofre i det her spil," siger Bent Winther.

Vilhemsen kan få Sohns ministerpost
Vurderingen er, at uanset om Annette Vilhelmsen eller Astrid Krag skulle vinde, så er Ole Sohn den SF-minister, der vil være lettest at skille sig af med. Derfor trækker han selv stikket.

"Det ser lidt pænere ud at gå ud og offentliggøre det selv, end at få det at vide af en ny partiformand, der ringer en sen aften og siger, du skal ikke længere være minister," siger Bent Winther.

Han peger samtidig på, at Ole Sohns post som erhvervs- og vækstminister meget vel kan blive overtaget af Annette Vilhelmsen.