Romney overhaler Obama i endnu en måling

En ny meningsmåling giver Mitt Romney en føring på et enkelt procentpoint over præsident Barack Obama.

Den republikanske udfordrer ved USA's præsidentvalg, Mitt Romney, har tilsyneladende vundet en del vælgere over på sin side efter sidste uges tv-debat med præsident Barack Obama.

En ny meningsmåling, der er udført af analyseinstituttet Ipsos for nyhedsbureauet Reuters, viser, at Romney ville få 45 procent af stemmerne mod 44 procent til Obama, hvis der var valg i dag.

Målingen foretages dagligt, og det er første gang i mere end en måned, at Romney fører. Dagen inden viste Ipsos-målingen dødt løb mellem de to politiske rivaler.

- Vi har hele tiden følt, at det vil blive en meget tæt valgkamp, og det afspejler tallene nu, siger Julia Clark fra Ipsos.

Målingen viser desuden, at vælgerne har mere tiltro til, at Romney kan håndtere USA's økonomiske problemer, mindske ledigheden og nedbringe USA's astronomiske underskud.

39 procent af de registrerede vælgere mener, at Romney vil være den bedste til at nedbringe underskuddet, mens 27 procent foretrækker, at Obama tackler det problem.

Inden sidste uges debat lå de to kandidater lige med hver 33 procent.

Tidligere på ugen viste også en anden landsdækkende meningsmåling fra Pew Research Center, at Romney har overhalet Obama.

Rundspørger blandt både politiske eksperter og seerpaneler har ligeledes vist, at et flertal af de amerikanske vælgere mener, at Romney klarede sig bedst i den første af de planlagte tv-debatter, mens Obama virkede uoplagt.

Næste debat mellem de to finder sted på tirsdag.

Der er under fire uger til præsidentvalget den 6. november

/ritzau/Reuters