Medieforlig giver 72 mio kr. til børne-tv

16x9
Børn TV Foto:

Tirsdagens brede medieaftale for årene 2012-2014 er "et supergodt forlig" med mange vigtige elementer, mener kulturminister Ulle Elbæk (R). Kun Liberal Alliance står uden for aftalen.

"Det går på to solide ben. Det ene handler om at styrke public service, det vil sige DR og TV 2-regionerne. Det andet er, at vi fastholder klar opmærksomhed om private producenter og kreative miljøer," siger kulturministeren til Ritzau.

Han glæder sig desuden over, at der bliver større gennemsigtighed i DR, så man kan se, hvad pengene går til.

"Og så er der en klar ambition om at overgå til digital radio senest i 2019, såfremt der midt i 2018 er mere end 50 procent af danskerne, der lytter til digital radio," siger Uffe Elbæk.

Aftalen styrker børne-tv med 72 millioner kroner over to år. De skal blandt andet bruges til en børnekanal på DR med børnenyheder.

Skjult reklame via produktplacering i public service-programmer forbydes, og DR's transmissioner fra Det Kongelige Teater styrkes.

"Det er et rigtig bredt forlig, og det er jeg glad for. Jeg ønsker ikke, at mediepolitikken bliver kastebold mellem en given regering og en given opposition, uagtet hvem der sidder i regering," siger Uffe Elbæk.

"Alle har arbejdet seriøst og bøjet sig mod hinanden, og alle kan se sig selv i det og har haft aftryk med i det," tilføjer kulturministeren.

Det fremgår også af forliget, at TV 2 forbliver offentligt ejet og ikke skal sælges, som VK-regeringen planlagde.

Spørgsmålet om den fremtidige støtte til medier i Danmark er ikke omfattet i denne aftale.