TV 2 fandt stjålne cykler i Litauen

Sidste år blev over 70.000 cykler meldt stjålet i Danmark. De seneste år er cykeltyverierne blevet langt mere professionelle og organiserede. Tyverierne af cykler har vist sig at være sat i system i en grad, der ikke er set tidligere, og som trækker tråde ud af landet. Blandt andet til Litauen hvor der på internettet og på markeder som det her handels med brugte mountainbikes.

TV 2s kriminalmagasin Station 2 tog til Litauen for at prøve at finde ud af, hvor de danske cykler bliver af. På litauiske hjemmesider er der masser af annoncer med cykler til salg. Og en hurtig oversættelse afslører også, hvor flere af cyklerne kommer fra.

Station 2 tager derfor ud til en af annoncørerne med et skjult kamera, for at se på varerne. I butikken findes flere cykler, der tydeligvis kommer fra Danmark. Blandt andet kigger Station 2 nærmere på en sort Centurion cykel. Der er reklame for en dansk cykelforhandler på stellet. Derudover er der et såkaldt Smart Safety-nummer på. Et nordisk cykel-registreringsselskab, der kan lede frem til cyklens stelnummer. Også en sort cykel af mærket MBK viser sig at være fra Danmark, da der er et tydeligt klistermærke fra en dansk cykelhandler.

Da Station 2 tjekker cyklernes stelnumre, viser det sig, at mindst én af cyklerne er stjålet.

Du kan i aften se om det også gælder for den anden cykel i TV 2s kriminalmagasin Station 2 klokken 20.50.