Næstformænd i SF løfter fingeren

SF's to næstformænd løfter nu pege­fingrene overfor partiets landsledel­se, efter fortrolige oplysninger fra møder i partiet er havnet i pressen.

TV 2 News er i besiddelse af et brev fra næstformændene Matias Testfaya og Mette Touborg. I brevet, der er sendt til landsledelsen, beskylder næstfor­mændene tre unavngivne medlemmer for at have bidraget med oplysninger til pressen, der blandt andet fortæller, at den ene fomandskandidat Annette Vil­helmsen stemte blankt, da SF i foråret skulle tage stilling til regeringens økonomiske politik.

I brevet skriver næstformændene blandt andet:

"For en uge siden sad vi til møde i landsledelsen sammen, hvor vi aftalte at formandsvalgkampen skulle forløbe ordentligt og uden dårlige spinhistorier og uden udtalelser hvor kandidaterne tales ned. Vi kan konstatere, at det i det store hele er lykkedes i denne første uge, omend der har været konkrete eksempler på at dette er tilsidesat. Vi kan ikke - og vil ikke - bestemme hvad folk skal sige, men det er i direkte modstrid med al rimelighed, ordentlighed og helt almindelige spilleregler, når der refereres fra lukkede møder! Hvordan skal vi fungere som Landsledelse (strategisk ledelse) når vi agerer som en utæt si?!"

Statsminister Helle Thorning-Schmidt afviser, at formandsvalget i SF kommer til at spille ind på regeringens arbejde.

"Vi har allerede fra starten af gjort det klart, at vi ikke vil blande os i SF's formandsvalg. Det er en intern diskussion, hvem man ønsker som formand, og det er SF's medlemmers opgave at vælge en ny formand," siger