Far: Efterskole svigter min søn

16x9
Præstø ulykke sørgende Foto:

Thomas Bøhm kritiserer Lundby Efterskole for at svigte sønnen Nicklas. Ingen har spurgt, hvordan han har det.

Lundby Efterskole har langt fra opbakning fra alle forældre til de børn, som kæntrede i en alvorlig ulykke i Præstø Fjord for halvandet år siden.

Thomas Bøhm, som er far til et af de 13 børn, siger, at skolens bestyrelsesformand lyver, når han siger, at både daværende og nuværende forældre viser skolen stor opbakning.

Direkte løgn
- Det er direkte løgn, når skolen nu siger, at den har et godt forhold til familierne. Det passer ikke, siger Thomas Bøhm.

Heller ikke på skolens hjemmeside eller Facebook-side kan man læse om ulykken og dens ofre eller mindes den døde lærer.

Thomas Bøhms søn, Nicklas, reddede sig selv i land og slog alarm. Siden har kontakten med efterskolen været yderst sparsom.

Dreng ignoreret
- Skolen har aldrig interesseret sig for, hvordan det er gået vores søn. De har aldrig ringet og spurgt til ham, og det er vi bitre over, siger Thomas Bøhm.

Han har selv kontaktet skolen, men hver gang oplevet at blive afvist:

- Vi er stadig dybt berørt af ulykken, men de to gange jeg har kontaktet skolen, har ingen haft tid til at tale med os, siger Thomas Bøhm.

Ved ulykken omkom en lærer, mens syv elever måtte genoplives. Flere elever fik svære mén i form af hjerneskader. Det får nu et retsligt efterspil, da anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har besluttet at rejse tiltale i sagen.

Både skole og forstanderen tiltales for uagtsomt manddrab og for uagtsom betydelig legemsbeskadigelse.

Formand forundret over tiltale
Formanden for efterskolens bestyrelse, Bjarne Rasmussen, er forundret over tiltalen og kalder den juridiske del af sagen efter kæntringsulykken "mærkelig".

- Det er jo dybt tragisk for den lærer, der mister livet, og de elever, der har mén, men der sker fejl alle vegne, siger Bjarne Rasmussen.

Han fortæller, at skolen har fået en utrolig stor opbakning fra forældrene.

- De har hele vejen igennem givet udtryk for støtte. Både dengang, og de hold vi har i dag, siger Bjarne Rasmussen.

Men det bestrider Thomas Bøhm som sagt på det kraftigste.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår straffesagen, der skal føres ved Retten i Nykøbing Falster skal behandles.