Barfoed giver Løkke med grovfilen

16x9

De Konservatives formand, Lars Barfoed, er ude med riven efter sin gamle regeringsmakker Lars Løkke Rasmussen (V). Han er nemlig ikke klar til at lave reformer, mener Barfoed.

"Løkke har ingen reformdagsorden. Det har han og Venstre ikke haft i ti år," siger Lars Barfoed til Berlingske.

Venstre afviser kritik
Venstre lover ellers reformer af velfærdssamfundet, men Lars Barfoed mener alligevel, at De Konservative er det eneste reformvillige parti i den gamle regeringsalliance. Faktisk kan VK-regeringens reformer tilskrives De Konservative, siger han.

"De reformer, vi foreslog, blev afvist. Efterløn, dagpenge og skattelettelser blev jo afvist af Venstre og Dansk Folkeparti gennem 00'erne. Vi måtte trække dem til det," siger Lars Barfoed.

Lars Løkke Rasmussen forholder sig tavs til kritikken, men Venstres politiske ordfører, Ellen Thrane Nørby, afviser pure, at der er noget om snakken. Venstre har en stærk reformdagsorden, fastslår hun.

LA er enig med Barfoed
Liberal Alliances formand Anders Samuelsen bakker til gengæld Barfoed op i kritikken og siger, at Venstre ikke er et reformparti.

For nylig kritiserede både De Konservative og Liberal Alliance også Venstre for at mangle en klar linje i skattepolitikken, da Venstre havde fremlagt sit udspil til finansloven.

"Jeg er i tvivl om, præcist hvad linjen er," sagde Lars Barfoed dengang til Ritzau.

Lørdag indleder De Konservative deres landsmøde i Herning, og her skal partiets reformvillighed i centrum.