Afviser liberalt spin på Vejlegården

16x9
Vejlegården Foto:

Amin Skov og direktøren for Kristelig Arbejdsgiverforening afviser konspirationsteori

"Kristeligt Arbejdsgiverforening og Vejlegården er ikke en del af et større liberalt edderkoppespind."

Det fastslår Amin Skov fra Vejlegården og direktør Karsten Høgild fra Kristelig Arbejdsgiverforening i en fælles kommentar til bogen "Stegt flæsk - en arbejdsmarkedsthriller", der handler om Vejlegårdssagen, som udviklede sig til en af sommerens varmeste politiske kartofler.

Afviser liberalt spin
Amin Skov og Karsten Høgild har selv bidraget til bogen, men tager nu afstand fra det billede, som den tegner.

"Vi var af den opfattelse, at vi medvirkede til at oplyse om sagen. Men vi ser nu, at vi i stedet har medvirket i en e-bog, der har til formål at få vores arbejde til at fremgå, som om konflikten mod Restaurant Vejlegården er et resultat af andres spin," siger Amin Skov og Karsten Høgild.

"Sagen begyndte i al sin enkelthed med, at KA og Vejlegården forsøgte at få sat sagens urimeligheder på den politiske dagsorden. Det lykkedes, fordi Vejlegården er en grotesk sag i mange politikeres øjne. Ikke kun liberale, men så sandelig også hos politikere på venstrefløjen, som deler opfattelsen af, at de metoder, 3F bruger mod en overenskomstdækket virksomhed, er urimelige," lyder det videre.

Amin Skov og Karsten Høgild afviser, at liberale kræfter har støttet økonomisk og orkestreret arbejdet med at sætte fokus på Vejlegården, og afviser også, at Amin skulle have modtaget medietræning.

Fortsætter kampen mod 3F
De afviser til gengæld ikke, at de bevidst har villet bruge Vejlegårdsagen i Kristelig Arbejdsgiverforenings kamp imod 3F's ret til at konflikte.

"3F har i årtier tromlet hen over masser af små virksomheder, som tvinges til at indgå overenskomster, de ikke har lyst til. Det er tiden løbet fra, og vi satser på, at Vejlegårdsagen kan være den første sten i processen hen i mod at fremtidssikre den danske model og gøre det attraktivt at være overenskomstdækket," siger de i kommentaren.