Politiet ignorerede ulovlig indtrængen

I flere år har politiet og Røde Kors kendt til ulovlige indtrængere i Sandholmlejren. Uden at gribe ind

I flere år har politiet og Røde Kors kendt til ulovlige indtrængere i Sandholmlejren. Uden at gribe ind.

24 af de 38, der blev anholdt i nat, opholdt sig ulovligt i lejren.

Og det afslører en ubehagelig side af livet i asylcentrene. Kriminelle bruger i stor stil centrene som overnatning ved at bryde ind og tvinge beboerne i Sandholm ud af deres værelser.

Per Ove Poulsen er nærmeste nabo til Sandholmlejren. Han har gennem flere år set, hvordan folk udefra springer over hegnet til lejren på alle tider af døgnet.

"Vi har længe vidst, at der kommer nogle mennesker, som truer dem, der bor i lejren. Men ingen har gjort noget. Og det har stået på i mindst to år," fortæller han til TV 2 Nyhederne.

TV 2 Nyhederne viste i august, hvordan narkohandlere bor i Sandholmlejren, mens de sælger narkotika på Vesterbro. Det var på den baggrund, at politiet i nat rykkede ud i nat.

Undersøger sammenhæng
Politiet kan endnu ikke sige, hvorfor de 24 opholdt sig i centret.

"Nu har dele af pressen jo tidligere rettet mistanke om, at der var noget narkotikakriminalitet, som relaterede sig til Sandholm. Om der er en sammenhæng med dem, der laver ulovlig indtrængen og den her kriminalitet, det er vi ved at undersøge, siger Flemming Drejer, chefpolitiinspektør ved Nordsjællands Politi til TV 2 Nyhederne.

Justitsminister Morten Bødskov (S) siger til TV 2 Nyhederne, at det er uacceptabelt det, der er foregået.

"Jeg synes, at den aktion, som politiet og udlændingemyndighederne har iværksat i dag, er meget tilfredsstillende. For der skal være absolut nul-tolerance over for personer, der udnytter de danske asylregler for at komme til Danmark og begå kriminalitet."

Ifølge justitsministeren sætter politiet, udlændingemyndighederne og Røde Kors sig sammen i morgen for at få styr på problemet.