Formand kritiseres for karaktermord

Den tidligere ledelse i Vestjysk Bank har i den grad stået for skud i dag.

Bestyrelsesformand Carsten Andersen sagde i dag på et pressemøde, at det er dårlig ledelse, der har været skyld i bankens problemer og årsag til, at bankdirektør Frank Kristensen og kreditchef Flemming Nielsen er blevet fyret.

Men ifølge TV 2's finansredaktør, Ole Krohn, skal sagen ses fra flere side, for der er også andre forklaringer, fra flere af de kilder, han har talt med.

"Der går man meget hårdt på, at han burde have været opmærksom selv som bestyrelsesformand. Han burde have kigget kreditbøgerne igennem, da man lavede den her fusion mellem Aarhus Lokalbank og Vestjysk Bank," siger Ole Krohn og tilføjer:

"Så der har man en helt anden opfattelse, og der synes man, at han er ude at lave et karaktermord simpelthen på den gamle ledelse. Så det er meget hårde ord fra den fløj også."

Vestjysk Bank forventer at blive ramt af nedskrivninger på godt en milliard kroner i 2012 ­ det er 600 millioner mere end ventet ved halvårsregnskabet. Samlet venter banken et underskud på 750­800 millioner kroner i 2012.

Ny administrerende direktør i Vestjysk Bank bliver Vagn Thorsager, der hidtil har været næstkommanderende i banken. Vagn Thorsager er 63 år og kommer fra Aarhus Lokalbank, der fusionerede med Vestjysk Bank i efteråret 2010.

Michael Petersen bliver ny meddirektør i Vestjysk Bank.