Lagde sig under uret i flad protest

En større gruppe mennesker lagde sig under uret på Hovedbanegården i protest mod forringelserne af dagpengessystemet, præcis kl. 11.59.

En større gruppe mennesker lagde sig i dag synkront på gulvet under uret på Københavns Hovedbanegård præcis kl. 11.59 i protest mod regeringens forringelser på dagpengeområdet. Demonstrationen var arrangeret af Dansk Magisterforening Privat og Forbundet af it-professionelle, PROSA.

De vil have regeringen til at trække i nødbremsen, så op mod 30.000 danskere - ifølge dem - ikke længere risikerer at ryge ud af dagpengesystemet i 2013.

"Vi falder om her, et minut i 12, for at symbolisere, at nu er det sidste øjeblik for politikerne til at gribe ind"," siger Camilla Gregersen fra Dansk Magisterforening Privat til Politiken.

Dagen er valgt, fordi det er i dag, at Socialdemokraterne holder partikongres i Aalborg.

"De har magten til at ændre det her, men gør det ikke. Tænk at man skulle komme til at holde af Poul Nyrup," den 65-årige Finn Sørensen til Politiken. Dermed henviser han til Poul Nyrup Rasmussens tale i går, hvor han opfordrede den radikale partiformand Magrethe Vestager til at genoverveje sit nej til at tilbagerulle den del af dagpengereformen, der handler om genoptjeningskravet.