Hør chefens trussel til medarbejder

Morten Jensen optog, da chefen ville presse ham til at skifte fagforening _ hør lydfilen her

En medarbejder på en virksomhed i Kolding fik et ultimatum af sin arbejdsgiver, da han ikke ville melde sig ind i fagforeningen Dansk Metal.

Enten kunne kleinsmeden Morten Jensen melde sig ind, ellers kunne han gå.

"Jeg bliver kaldt ind til min chef en dag, han kommer ud og henter mig. Jeg kommer ind på kontoret, hvor produktionschefen og tillidsmanden sidder, og så min værkfører - og så får jeg ganske kort at vide, at 'enten melder du dig ind i Dansk Metal eller også fyrer vi dig'," siger Morten Jensen til TV 2.

Vandt sag mod firmaet
Hvad arbejdsgiveren ikke vidste, var, at medarbejderen optog samtalen på sin mobiltelefon - og optagelsen afleverede Morten Jensen til sin fagforening, ASE.

På lydfilen hører man den klare melding:

"Jeg må stille dig et ultimatum: Enten melder du dig ind i Dansk Metal i dag, eller også må jeg sige farvel til dig."

ASE lagde sag an, og virksomheden fik en dom for at bryde foreningsfrihedsloven og skulle give Morten Jensen fire måneders løn i erstatning.

Virksomheden, der er præmieret af Dansk Industri for sin medarbejderpolitik, har erkendt sin fejl, men ønsker ikke yderligere at kommentere sagen.

ASE: Mange bliver presset ud
Det er ikke første gang, at ASE har oplevet sådan en sag.

"I ASE siger vi hvert eneste år farvel til 600-700 medlemmer, som føler sig presset til at skifte fra ASE til en anden fagforening og a-kasse," siger Karsten Mølgaard Jensen, som er direktør i ASE.